- 1 риба (с големината на средна скумрия)
- 1 морков
- 1 глава лук
- 2 домата от консерва
- 1 парченце целина
- 2 картофа
- 1 дафинов лист
- 5 стръка дивисил (1 ч.л. сушен)
- 2 стръка целина
- 6 с.л. олио
- парченце масло
- черен пипер и сол на вкус
- 2 с.л. грис
Рибата се почиства и сварява в подсолена вода.
Отделно се задушават в маслото и олиото ситно нарязаните лук, морков и целина. След 5 мин. се добавят доматите и малко вода, а след това - картофите н дребни кубчета. Пуска се дафиновият лист, черен пипер, сол. Долива се прецеден бульон от сварената риба. Самата рибе се почиства от костите и на парченца се пуска в супата, която ври докато добре се сварят зеленчуците.
Към края се посипва внимателно гриста, за да не стане на бучки. Добавят се ситно нарязаните целина и дивисил.
При поднасянето може да се овкуси с малко ябълков оцет.
Няма коментари:
Публикуване на коментар