- 4 свински крачета
- 1 кг картофи
- 3 моркова
- 1 неголяма главичка чесън
- 1 главичка лук
- 1 ч.л. червен пипер
- щипка черен пипер
- 1 дафинов лист
- 5-6 с.л. олио
- сол
Крачетата се сваряват в подсолена вода - 1 час в тенджера под налягане.
В глинен гювеч се слагат обелените и нарязани на едри кубчета картофи, морковите - на кръгчета, лукът - на полумесеци, обелените скилидки чесън, обезкостените свински крачета и подправките. Долива се бульон от сварените крачета - приблизително 4 черпака.
Гювечът се захлупва и се пече на 250 градуса половин час. Намалява се на 200 градуса и се пече още около час.
Няма коментари:
Публикуване на коментар