вторник, 28 декември 2010 г.

ПЪРЖОЛИ С КОРНФЛЕЙКС



  • 700 г свинско месо (плешка)
  • 1 ч.ч. царевичен натурален корнфлейкс
  • 2 с.л. горчица
  • 1 каф.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 каф.л. сол
  • 1 каф.л. сушена стрита салвия
  • 1 каф.ч. соев сос
  • 7 с.л. олио
      Месото се оформя на пържоли с дебелина около 1.5 см. В купичка се смесват добре всички подправки. С този микс се намазват пържолите, овалват се в корнфлейкса и се притискат с ръце, за да прилепне хубаво. Нареждат се в намаслена с 4 с.л. олио тава, а отгоре се поливат с останалото олио.
     Пекат се на 250 градуса около половин час, след което се обръщат и се сипва 1 голяма чаша вода. Пекат се още не повече от  половин час на 250 градуса, като яко е необходимо може да се долее още съвсем мъничко вода.
    При печенето корнфлейкса се смива и се поличава ароматен сос, с който се поливат пържолите при поднасянето.
     Аз сервирах пържолите с гарнитура овкусени макарони:
    След като се сварят макароните, се поръсват с шарена сол, червен пипер и олио. Объркват се за около 3 минути на горещия котлон и стават чудесна гарнитура за месо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар