- 700 г свинско месо (плешка)
- 1 ч.ч. царевичен натурален корнфлейкс
- 2 с.л. горчица
- 1 каф.л. чесън на прах
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 щипка черен пипер
- 1 каф.л. сол
- 1 каф.л. сушена стрита салвия
- 1 каф.ч. соев сос
- 7 с.л. олио
Месото се оформя на пържоли с дебелина около 1.5 см. В купичка се смесват добре всички подправки. С този микс се намазват пържолите, овалват се в корнфлейкса и се притискат с ръце, за да прилепне хубаво. Нареждат се в намаслена с 4 с.л. олио тава, а отгоре се поливат с останалото олио.
Пекат се на 250 градуса около половин час, след което се обръщат и се сипва 1 голяма чаша вода. Пекат се още не повече от половин час на 250 градуса, като яко е необходимо може да се долее още съвсем мъничко вода.
При печенето корнфлейкса се смива и се поличава ароматен сос, с който се поливат пържолите при поднасянето.
Аз сервирах пържолите с гарнитура овкусени макарони:
След като се сварят макароните, се поръсват с шарена сол, червен пипер и олио. Объркват се за около 3 минути на горещия котлон и стават чудесна гарнитура за месо.
Няма коментари:
Публикуване на коментар