Количеството на тестото е за 2 големи тави пица
За тестото:
- 500-600 г брашно
- 1 пакетче суха мая
- 1 с.л. сол
- 2 с.л. захар
- 1 яйце
- 5 с.л. кисело мляко
- 5 с.л. олио
- 1 непълна чаша топла вода
- 150 г пушена сьомга
- 2 червени камби от туршия
- 2 варени яйца
- 150 г кашкавал
- 6-7 маслини за украса
Тестото се замесва и се оставя на топло да втаса, докато поне удвои обема си. Брашното не се слага цялото наведнъж - добавя се постепенно при замесването докато се получи меко тесто. С намаслени ръце се взима половината от тестото и върху набрашнена повърхност с точилка се разточва кора, приблизително 1 см дебела, с големината на тавата за печене.
Тавата се намаслява с олио и в нея се слага тестото. Отгоре се подреждат нарязаната на парченца сьомга, камбите - на тънки лентички, яйцата - на тънки кръгчета. Отгоре се настъргва на едро ренде кашкавалът и се подреждат маслините.
Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около половин час до 40 мин. - да се позачерви кашкавалът.
Останалото тесто може да се сложи в намазан с олио плик и да се съхранява във фризера.
Няма коментари:
Публикуване на коментар