- 500-600 г кайма
- 1 каф.л. чубрица
- 1 филия хляб
- 1 яйце за каймата
- 5 яйца
- 1/2 малка главичка лук
- 1/2 ч.л. кимион
- сол и черен пипер на вкус
- 1/2 ч.л. сминдух
- 3-4 с.л. олио
- щипка червен пипер
Лукът се нарязво но много ситно. Филията се намокря с вода, изстисква се и се натрошава при каймата. Добавят се и останалите продукти, всичко се омесва много добре.
Оформят се около 5 гнезда - нещо като питка от кайма с вдлъбнатина, които се подреждат в тавичка с много малко вода на дъното (колкото да не залепнат гнездата). Във всяка вдлъбнатина внимателно се чуква по едно яйце. Поръсват се леко с червен пипер и се пекат на 200 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар