- 3 яйца
- 1 ч.л. сол
- 2 ч.л. захар
- 1/2 каф.ч. олио
- 1/2 каф.л. сода за хляб
- 1/2 литър прясно мляко
- 2 ч.ч. брашно
Яйцата се разбиват много добре. Постепенно се прибавят и останалите продукти. Брашното се слага половината, сипва се 1 чаша топла вода, разбива се с добре, а после - и останалото брашно, долива се още топла вода. Тестото трябва да е с гъстотата на рядка боза.
Веднага след изпичането всяка палачинка се маже с масло (голямо парче масло се забожда на вилица и с него се мажат горещите палачинки).
Могат да се гарнират със сирене, кашкавал или сладко.
прясно мляко или вода.......... а можеби се слага и от двете..... в рецептата няма вода?
ОтговорИзтриване