понеделник, 6 декември 2010 г.

ПАЛАЧИНКИ


палачинки
  • 3 яйца
  •  1 ч.л. сол
  • 2 ч.л. захар
  • 1/2 каф.ч. олио
  • 1/2 каф.л. сода за хляб
  • 1/2 литър прясно мляко
  • 2 ч.ч. брашно
      Яйцата се разбиват много добре. Постепенно се прибавят и останалите продукти. Брашното се слага половината, сипва се 1 чаша топла вода, разбива се с добре, а после - и останалото брашно,  долива се още топла вода. Тестото трябва да е с гъстотата на рядка боза.
     Веднага след изпичането всяка палачинка се маже с масло (голямо парче масло се забожда на вилица и с него се мажат горещите палачинки).
    Могат да се гарнират със сирене, кашкавал или сладко.

1 коментар:

  1. прясно мляко или вода.......... а можеби се слага и от двете..... в рецептата няма вода?

    ОтговорИзтриване