- 500 г кайма
- 2 стръка праз
- 3-4 с.л. ориз
- 1 яйце
- 1 каф.л. чубрица
- 1 дафинов лист
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 с.л. доматено пюре
- 5 с.л. олио
- сол и черен пипер на вкус
- брашно за овалване на кюфтетата
Каймата се омесва заедно с ориза, яйцето и чубрицата. Оформят се кюфтенца колкото голям орех.
В тенджера се сипва вода, която се овкусява с подправките. Щом заври, кюфтенцата се овалват в брашно и се пускат във врящата вода. Котлонът се намалява и се оставя да къкри около половин час.
Празът се нарязва на едри парчета по диагонал. Прибавя се в яхнията и всичко ври на тих огън още половин час, като от време на време внимателно се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар