- 800 г свинско контрафиле
- 100 г кашкавал
- 100 г шунка (телешки салам)
- 2 яйца
- сол
- черен пипер
- галета и брашно за овалване
- олио за пържене
Контрафилето се нарязва на парчета с дебелина около 15 мм. С остър нож се прави прорез внимателно - да се получи джоб. В този джоб се слага парче шунка или салам и парче кашкавал. По желание прорезът може да се защипе с клечка за зъби. Месото се поръсва със сол и черен пипер от двете страни.
Парчетата се овалват първо в брашно, после хибаво се натопяват в разбитите яйца и накрая - в галета. Притискат се с ръце и ако е необходимо, пак се овалват в галетата.
Пържат се от двете страни в сгорещеното олио.
Пържат се от двете страни в сгорещеното олио.
Няма коментари:
Публикуване на коментар