- 2 шепи с връх нарязани манатарки
- 2 картофа
- 1 главичка лук
- парченце масло за вкус
- 1 каф.л. черен пипер
- 6 с.л. олио
- 200 мл прясно мляко
- 2 с.л. брашно
- 5 стръка магданоз
В олито се задушава ситно нарязаният лук. Добавят се манатарките и картофите, нарязани на дребни кубчета. Супават се овкусява с подправките и ври до сваряване на зеленчуците, като се долива вода.
Брашното се разбива в малко студена вода заедно с прясното мляко и бавно се сипва при непрекъснато бъркане в супата. Добавя се маслото. Щом кипне, супата е готова. Накрая се слага ситно нарязаният магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар