понеделник, 22 август 2011 г.

СУПА С ПРЕСНИ МАНАТАРКИ


  • 2 шепи с връх нарязани манатарки
  • 2 картофа
  • 1 главичка лук
  • парченце масло за вкус
  • 1 каф.л. черен пипер
  • 6 с.л. олио
  • 200 мл прясно мляко
  • 2 с.л. брашно
  • 5 стръка магданоз
      В олито се задушава ситно нарязаният лук. Добавят се манатарките и картофите, нарязани на дребни кубчета. Супават се овкусява с подправките и ври до сваряване на зеленчуците, като се долива вода.


      Брашното се разбива в малко студена вода заедно с прясното мляко и бавно се сипва при непрекъснато бъркане в супата. Добавя се маслото. Щом кипне, супата е готова. Накрая се слага ситно нарязаният магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар