сряда, 10 август 2011 г.

ПИЛЕ С ОРИЗ И ТИКВИЧКИ


  • 3-4 пилешки бутчета (зависи от броя на порциите)
  • 1 голяма тиквичка
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. доматено пюре
  • 1 малък домат
  • 6-7 с.л. олио
  • 1 ч.ч. ориз
  • сол
  • по щипка чесън на прах и червен пипер
  • 10-ина стръка магданоз
      Пилето се посолява и поръсва с чесъна и червения пипер. Слага се в тава със съвсем малко вода, колкото да не залепне за дъното, и се пече на силна фурна. През това време лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото. Прибавя се и тиквичката -  на кубчета. Щом и тя се позапържи, се слага оризът - да стане призрачен, доматът - нарязан на ситно, доматеното пюре, сол. Тази смес се сипва в тавата при пилето. Залива се с вода, която да е не повече от 2 см над ориза. Пече се до поемането на течността.
     При поднасянето всяка порция се поръсва със ситно нарязан магданоз.

1 коментар:

  1. Маги,никога не съм се сещала да сложа тиквички при пилето с ориз!Благодаря за рецептата,ще се пробва!Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване