- 3-4 пилешки бутчета (зависи от броя на порциите)
- 1 голяма тиквичка
- 1 глава лук
- 1 ч.л. доматено пюре
- 1 малък домат
- 6-7 с.л. олио
- 1 ч.ч. ориз
- сол
- по щипка чесън на прах и червен пипер
- 10-ина стръка магданоз
Пилето се посолява и поръсва с чесъна и червения пипер. Слага се в тава със съвсем малко вода, колкото да не залепне за дъното, и се пече на силна фурна. През това време лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото. Прибавя се и тиквичката - на кубчета. Щом и тя се позапържи, се слага оризът - да стане призрачен, доматът - нарязан на ситно, доматеното пюре, сол. Тази смес се сипва в тавата при пилето. Залива се с вода, която да е не повече от 2 см над ориза. Пече се до поемането на течността.
При поднасянето всяка порция се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Маги,никога не съм се сещала да сложа тиквички при пилето с ориз!Благодаря за рецептата,ще се пробва!Хубава вечер!
ОтговорИзтриване