- 600 г кайма
- 1 яйце за каймата
- 5 твърдо сварени яйца
- 1 малка главичка лук
- 1 ч.л. чубрица
- 1 каф.л. кимион
- 1 ч.л. сминдух
- 1 каф.л. черен пипер
- 1 каф.л. сол
- 1 филия стар хляб
- 5 парченца сирене за тост
Каймата се омесва заедно с подправките, яйцето и накисната във вода и добре изстискана филия хляб. Размачква се върху намокрен найлон или фолио, като се оформя правоъгълник. Отгоре се редят едно до друго по дължина обелените яйца.
С помощта на найлона се захлупва каймата върху яйцата и се оформя руло. В тавичка се сипва съвсем малко вода на дъното и се прехвърля рулото. Пече се в предварително загрята силна фурна.
С помощта на найлона се захлупва каймата върху яйцата и се оформя руло. В тавичка се сипва съвсем малко вода на дъното и се прехвърля рулото. Пече се в предварително загрята силна фурна.
Когато е почти готово, се украсява със сиренето тост и се запича за още десетина минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар