сряда, 24 август 2011 г.

РУЛО С ЯЙЦА


  • 600 г кайма
  • 1 яйце за каймата
  • 5 твърдо сварени яйца
  • 1 малка главичка лук
  • 1 ч.л. чубрица
  • 1 каф.л. кимион
  • 1 ч.л. сминдух
  • 1 каф.л. черен пипер
  • 1 каф.л. сол
  • 1 филия стар хляб
  • 5 парченца сирене за тост


      Каймата се омесва заедно с подправките, яйцето и накисната във вода и добре изстискана филия хляб. Размачква се върху намокрен найлон или фолио, като се оформя правоъгълник. Отгоре се редят едно до друго по дължина обелените яйца.


    
     С помощта на найлона се захлупва каймата върху яйцата и се оформя руло. В тавичка се сипва съвсем малко вода на дъното и се прехвърля рулото. Пече се в предварително загрята силна фурна.
     Когато е почти готово, се украсява със сиренето тост и се запича за още десетина минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар