четвъртък, 5 май 2011 г.

ЗЕЛЕНА САЛАТА С АВОКАДО И РИБА ТОН


       За 4 порции:
  • 1 салатка
  • 3 стръка пресен лук
  • 1 стрък пресен чесън
  • 1 авокадо
  • 1 консерва риба тон в собствен сос
  • 1/2 лимон
  • 2 домата
  • 12 маслини
  • 15-20 листчета рукола
  • сол
  • зехтин
  • балсамов оцет
      Салатката се измива и накъсва или нарязва - въпрос на вкус. Отгоре се поръсва с рукола. В средата се сипва по около 1 с.л. от консервата риба тон. Отстрани се разпределят домат и обеленото авокадо на парченца. Поръсва се с пресен лук и чесън, нарязани на ситно. Украсява се с маслините и резен лимон.
     Салатата се овкусява по желание с оцет, зехтин и сол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар