За 4 порции:
- 1 салатка
- 3 стръка пресен лук
- 1 стрък пресен чесън
- 1 авокадо
- 1 консерва риба тон в собствен сос
- 1/2 лимон
- 2 домата
- 12 маслини
- 15-20 листчета рукола
- сол
- зехтин
- балсамов оцет
Салатката се измива и накъсва или нарязва - въпрос на вкус. Отгоре се поръсва с рукола. В средата се сипва по около 1 с.л. от консервата риба тон. Отстрани се разпределят домат и обеленото авокадо на парченца. Поръсва се с пресен лук и чесън, нарязани на ситно. Украсява се с маслините и резен лимон.
Салатата се овкусява по желание с оцет, зехтин и сол.
Няма коментари:
Публикуване на коментар