- 1 пакет кори за баница
- 500 г кайма
- 4 яйца
- 1 каф.ч. готварска сметана
- 4 стръка пресен лук
- 2 скилидки чесън
- 3 домата от консерва
- олио за поръсване на корите
- сол
В малко олио се запържва каймата, прибавят се и ситно нарязаните лук и чесън, намачканите домати. След като се поизпари течността, каймата се маха от котлона и се оставя да застине. Добавят се сметаната и яйцата. Всичко се разбърква добре.
Всяка кора се поръсва с малко олио, прегъва се на две и се слагат около 3-4 лъжици от плънката. Страните се прегъват и след това кората се навива на пуричка.
Пуричките се подреждат в намаслена тава. Поръсват се съвсем малко с олио и се пекат на 200 градуса до зачервяване - приблизително 40 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар