- 3-4 пакета бисквити Petit beur
- 1 л прясно мляко
- 10 с.л. захар
- 1 ванилия
- 6 с.л. с връх брашно
- 1 яйце
- 1 бурканче сладко от боровинки
Яйцето, захарта, брашното и млякото се разбиват добре с тел в тенджера. Слага се на котлона и щом загрее, се бърка с телта, докато се сгъсти. Прибавя се ванилията. Като застине леко кремът, се обърква зедно със сладкото.
В подходяща тавичка се редят ред бисквите, пласт крем (колкото да покрие бисквитите и така докато свърши кремът.
Трябва да престои 24 часа в хладилник преди консумация.
Украсява се с шарени пръчици, сметана или плод по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар