четвъртък, 26 май 2011 г.

ЛИЛАВА БИСКВИТЕНА ТОРТА


  • 3-4 пакета бисквити Petit beur
  • 1 л прясно мляко
  • 10 с.л. захар
  • 1 ванилия
  • 6 с.л. с връх брашно
  • 1 яйце
  • 1 бурканче сладко от боровинки
      Яйцето, захарта, брашното и млякото се разбиват добре с тел в тенджера. Слага се на котлона и щом загрее, се бърка с телта, докато се сгъсти. Прибавя се ванилията. Като застине леко кремът, се обърква зедно със сладкото.
       В подходяща тавичка се редят ред бисквите, пласт крем (колкото да покрие бисквитите и така докато свърши кремът.
       Трябва да престои 24 часа в хладилник преди консумация.
       Украсява се с шарени пръчици, сметана или плод по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар