- 500 г кайма
- 8 твърдо сварени яйца
- 1 връзка пресен лук
- 1/2 връзка див чесън
- 10 листа лапад
- 1 яйце
- 6 с.л. олио
- 1 ч.л. червен пипер
- щипка чубрица
- 5 стръкчета пресен джоджен
- 5 стръкчета магданоз
- 1 каф.ч. ориз
- сол
Каймата се омесва с чубрицата, щипка сол и яйцето. Ако се получи рядка смес, може да се добавят 1-2 лъжици соева кайма или грис. Оформят се малки кюфтенца, които се запържват леко в олио. Оставят се настрани.
Сварените яйца се обелват и също се запължват от всички страни.
В по-голяма тенджера се сипва олиото и се задушават всички зелении, нарязани на не много ситно. Прибавя се оризът, червеният пипер и вода. Когато поври яхнията, се пускат кюфтетата. Щом оризът е сварен напълно, се добавят яйцата и нарязаните на ситно джоджен и магданоз. Оставя се да поври още 5 минути, като внимателно се разбърква, за да не се начупят кюфтетата и яйцата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар