- 600 г нетлъсто свинско месо
- 150 г синьо сирене
- 3 стръка пресен лук
- 1 стрък пресен чесън
- 2 големи гъби
- 3 ч.л. от пакетче гъбена крем супа
- 1 каф.ч. бяло вино
- 1 каф.ч. готварска сметана
- 5-6 лентички бекон
- 3-4 с.л. олио
- черен пипер
- сол
Месото се оформя на тънки паржолки, които се начукват, осоляват и поръсват с черен пипер. Върху всяко парченце месо се слага лентичка от бекона, съвсем мъничко от ситно нарязаните лук и чесън и малко парченце синьо сирене. Завива се внимателно и се закрепя, зада не се разтваря, с клечки за зъби.
Руладините се запържват леко от всички страни в олиото, изваждат се и се поставят в тавичка.
В мазнината се запържват останалият лук, чесън, гъбите - нарязани на парченца. Прибавя се останалото сирене, виното и сметаната. Гъбената супа се разтваря в съвсем малко вода и също се прибавя. Подправя се със щипка сол и черен пипер и се оставя леко да се сгъсти. С този сос се заливат руладините. Тавичката се слага във фурната да запече за около 15-20 минути.
Маги,ястието ти обещава да е много вкусно като му чета рецептата!Поздравления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Еликсир, мъжете у нас го харесаха
ОтговорИзтриванеИ аз си запазвам рецептата - да я пробваме, че дечко обожава синьо сирене :)
ОтговорИзтриване